top of page

Musik

Här kan du lyssna på Jennys låtar, köpa skivor och läsa presscitat.

 

Letar du efter ackord och texter?

Klicka här!

Diskografi:

Jenny Almsenius EP 2007 (Egen utgivning)

Sånt som brinner 2011 (Playground Music Scandinavia)

Hjärtat slår mot asfalten 2016 (Gamlestans Grammofonbolag)

Långsamt och snabbt Nibla Remix 2016

(Gamlestans Grammofonbolag)

Jul utan dig, duett med David Ritschard 2020 (egen utgivning)

Ny chans nästa år, duett med Ellinor Brolin 2020 (egen utgivning)

När du kommer hit, 2020 (egen utgivning)

Medan natten sänker sin sammet - Jenny Almsenius sjunger Povel Ramel 2023 (Ladybird)


 

Pressröster om albumet Sånt som brinner 2011:

 

"Alla artister och skivbolag drömmer om ett genombrott. Ingen kan förutsäga hur det genombrottet ska gå till. Nio av tio fall misslyckas. Men i fallet Jenny Almsenius är det mycket enkelt. Ge henne bara plats i tv-program och låt henne framföra sången ”Jävlar!” från debutalbumet... Jo, genren visa kan vara lika sexig som soul och funk."
 4/5 Jan Gradvall, ICA Kuriren

 

”Med några amerikanska inslag i fioler och munspel har Almsenius vävt sina svenska bluesvisor och det är en väv hon håller ihop med stor säkerhet på debutskivan. Varje ord är artikulerat sådär så att det är svårt att komma undan henne. Hon visar både hur kittlande och förödande livet kan vara genom små glipor till människornas historier. Kanske är inte hennes jorddoftande jazzvisor och solkyssta blues så nyskapande men hon gör det yttersta av formen.”
4/5 Göteborgs Posten

"Sånt Som Brinner är en oväntat fullbordad platta för att vara ett debutantverk och det skulle förvåna mig mycket om Jenny Almsenius inte går från okänd till välkänd på nolltid nu."
 8/10 Zero Music Magazine

 

“Varbergsdebutant värd ett gigantiskt genombrott.
 Med underbart vardagspoetiska texter och en klockren röst med hur mycket närvaro som helst, flyger Jenny Linnéa Carola Almsenius rakt in i hjärtat.”

5/5 Hallands Nyheter

“Jenny Almsenius debut har en överraskande friskhet....

Hon står mitt i sina sånger med ett starkt uttryck som får en att lyssna och ryckas med.”
 4/5 MVT

 

“Strålande visblues på debutalbumet från en av vårt lands finaste scenartister.”
 Östran

 

“Jenny Almsenius får ihop det, eftersom hon skriver med en sådan känsla för ordens värde och verkar gå in i de olika sångerna med hela sin person.”
 4/5 Sydsvenskan

 

“Det är en fantastisk skiva. Fylld av varierade melodier och personliga texter.”
 4/5 Barometern

 

“Det är en riktigt skön skiva bestående av elva egna låtar som var och en är en fristående berättelse om livets små och stora ämnen - som huvudlös förälskelse, kvinnomisshandel, vänskap och grusade förhoppningar på livet.

Men livet som ‘okänd’ är gissningsvis över för Jenny Almsenius i samband med vårens skivsläpp.”  4/5 Västervikstidningen

Pressröster om albumet ”Hjärtat slår mot asfalten” 2016:

 

”För fem år sedan stod Jenny Almsenius för ett av det årets mest lovande debutalbum. Nu är uppföljaren här och den lever upp till de höga förväntningarna. Hon rör sig i gränstrakterna mellan vispop, chanson och rock, med en stämma som kan vara både skör och innerlig. Välformulerade texter ihop med smakfulla och variationsrika instrumenteringar ger varje låt en unik karaktär samtidigt som albumet påtagligt känns som en organisk helhet. Jenny Almsenius artistskap är definitivt värt att upptäcka och följa!”

Stefan Warnqvist unt 4/5

 

 

”Detta är musik som får mig att orka ekorrhjulet och gå ut till ännu en gråmulen dag. Den väcker så mycket känslor och ger energi. Kanske är det hennes röst, texterna, närvaron eller kemin. Vad vet jag? En sak är ändå helt säker; Jag njuter med både hjärta och hjärna. Flera låtar är hits i min värld. "Hjärtat slår mot asfalten" och "Långsamt och snabbt" är sånger om den flyktiga kärleken "Tranelyckan" handlar om barndomsminnen och "Mamma" beskriver orden som förhoppningsvis lugnar den som alltid stått oss nära. Tack Jenny!”

 4:e plats bland årets bästa album 2016, FOLK OCH FÄ

 

”När jag nu lyssnar på Jenny Almsenius nya skiva Hjärtat slår mot asfalten, känns ord som skörhet, ömhet och transparens nära att ta till. Orden vilar mot en mörkblå botten. Någonting har hänt som gjort mamma så ensam, någonting har hänt som gör att sångarjaget måste dansa in till förtvivlan långsamt och snabbt. Någonting har hänt Johanna som låter natten komma och skölja över henne. Mystiken är lätt att ta till sig och känna igen sig i från olika håll. Tolkningsmöjligheterna är många men det som allt faller tillbaka till är någon slags tröst.” Gunnar Källström, Klingan i P2

 

 

”Det är något visst med välskrivna texter. När de dessutom får ackompanjeras av typ singer/songwriter, vispop, en släng indiepop så är det ju inga problem att uppfatta dem heller och då känns det ju ännu mer värt att det faktiskt lagts lite tid på dem. Fastnar mest för den handklappiga  Det Är Farligt Att Prata, den vemodiga Långsamt Och Snabbt och den avslutande lugna Epilog. Musikaliskt är det ett kliv framåt jämfört med debuten och gillar man svensk singer/songwriter kollar man förslagsvis upp Hjärtat Slår Mot Asfalten.”

3/5 Ikon

”Den nya skivan är mycket skörare och spröd med helt andra instrumentala inslag. Visa ja – lite pop ja, sing songwriting ja och så skön och härlig att den gärna får snurra några extra varv på skivspelaren.” 4/5 Kulturbloggen

bottom of page