top of page
Om Jenny

Sångerskan, låtskriverskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt i Sverige och Norge de senaste åren och sjungit sig in i publikens hjärtan.

Hon hyllas för sin varma röst, sina personliga låtar och förmågan att trollbinda en publik.

Jennys musik; en slags blandning av pop, visa och blues på svenska, har hörts på alltifrån festivaler och klubbar till bluesdanser och skolor.

 

Född i Göteborg och uppvuxen i Varberg, med kreativiteten som en röd tråd, började Jenny tidigt ägna sig åt sång, teater, måleri och låtskrivande. Efter estetiska programmet i Varberg utbildade hon sig hos den legendariske sångpedagogen Torsten Föllinger i Stockholm och på Nordiska Visskolan i Kungälv.

Sedan våren 2006 har hon turnerat och levt på musiken.

I mars 2011 kom det kritikerrosade debutalbumet Sånt som brinner på Playground Music Sweden, vilket förde med sig TV-debut och ett späckat spelschema. I april 2016 släpptes uppföljaren

Hjärtat slår mot asfalten på Gamlestans Grammofonbolag/Border, skivan nominerades till Årets Visa på Manifestgalan 2017.

 

Jenny har belönats med stipendier från bland andra SKAP och STIM  och 2018 mottog hon Cornelissällskapets allra första Skrivarpris för unga låtskrivare.

I april 2019 mottog hon det allra första Hanne Juul-stipendiet.

 

Jenny har även varit programvärd för Sveriges Radios ”Min stora svenska visbok” samt samarbetat med en mängd namnkunniga artister så som Peter LeMarc, Stefan Sundström och Marie Bergman med flera.

 

Hösten 2016 släpptes hiphop-producenten Niblas remix av hennes låt Långsamt och snabbt, remixen premiärspelades i Musikguiden i P3 och vidgade Jennys musika värld ytterligare.

Nu skriver Jenny låtar till ett tredje album, och turnerar vidare!

bottom of page